ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 教員研究業績
  2. 製剤学研究室
  3. 原著論文

Gelation Factors of Pectin for Development of a Powder Form of Gel, Dry Jelly, as a Novel Dosage Form.

https://gifu-pu.repo.nii.ac.jp/records/13107
https://gifu-pu.repo.nii.ac.jp/records/13107
b54a8253-db8c-42ee-bc3d-5fba8cdf6cd4
Item type 研究室原著論文(1)
公開日 2017-11-01
タイトル
タイトル Gelation Factors of Pectin for Development of a Powder Form of Gel, Dry Jelly, as a Novel Dosage Form.
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Chemistry
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Pharmaceutical
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Drug Compounding
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Gels
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Particle Size
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Pectins
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Powders
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Solubility
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Surface Properties
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Water
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
抄録
値 Jellies for oral administration are dosage forms that contain water, as stipulated in the Japanese Pharmacopeia, and heat is generally applied to the jellies during the manufacturing process. Therefore, it is difficult to formulate drugs that may be affected adversely by water and/or heat. To solve this problem, we tried to develop a powder form of gel as a novel dosage form (dry jelly: jelly medicine extemporaneously prepared) that is converted to jelly after addition of water at the time of administration. For this purpose, a basic gel formulation consisting of pectin, glucono-δ-lactone, dibasic calcium phosphate hydrate, and sucrose was investigated to evaluate the critical factors affecting gelation phenomena. The gel form was developed by adjusting the amount of each component of the formulation and of water added. Gelation occurred even with hard water containing metal ions (hardness of approximately 304 mg/L), and no changes in gel hardness occurred. The desired gel hardness could be controlled by adjusting the amount of water. The gel hardness changed over time after the addition of water, but this change did not affect the dissolution behavior of drugs formulated in the dry jelly.
書誌情報 en : Chemical & pharmaceutical bulletin

巻 65, 号 11, p. 1035-1044, 発行日 2017-11-06
DOI
値 10.1248/cpb.c17-00447
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 08:58:21.059015
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3